Blog

Webmaster Tools üzerinden sitenize erişimi güvenle paylaşın.

6 Mart 2012, Salı

Doğrulanmış bir site sahibi olarak, Webmaster Tools’daki site verilerinize ve ayarlarınıza sınırlı erişim izni vermenizi sağlayan yeni bir özellik yayınladık. Birkaç yıldır başkalarına
tam doğrulanmış erişim izni verme
yeteneğine sahiptiniz. O zamandan beri, site sahiplerinden, diğer kişilere tüm ayarları değiştirme yetkisi vermeden site verilerini görüntülemeleri için sınırlı izin verme talepleri alıyorduk. Artık yeni Kullanıcı yönetimi özelliğimizle tam olarak bunu yapabilirsiniz.

Ana sayfada “Siteyi yönet” açılır menüsüne tıkladığınızda, daha önce “Sahipleri ekle veya kaldır” olarak adlandırılan menü seçeneğinin artık “Kullanıcı ekle veya kaldır” olduğunu göreceksiniz.

Context menu for managing site settings and owners from the Webmaster Tools home page

“Kullanıcı ekle veya kaldır” menü öğesini seçmek, sizi 100 kullanıcıya kadar ekleyebileceğiniz veya silebileceğiniz ve her kullanıcının erişimini “Tam” veya “Kısıtlı” olarak belirleyebileceğiniz yeni Kullanıcı yönetimi sayfasına götürecektir. Kullanıcı yönetimi sayfası aracılığıyla eklenen kullanıcılar belirli bir siteye bağlıdır. O site için doğrulamayı kaybederseniz, eklediğiniz tüm kullanıcılar Webmaster Tools’da o siteye olan erişimlerini kaybedecektir. Doğrulanmış site sahiplerini ekleme veya kaldırma işlemleri, Kullanıcı yönetimi sayfasından bağlantı verilen sahip doğrulama sayfasında yapılmaya devam edilmektedir.

User management view in Webmaster Tools

Bir kullanıcıya “Tam” izin vermek, tüm verileri görüntüleyebilecekleri ve site ayarlarını değiştirme veya site bağlantılarını düşürme gibi çoğu işlemi yapabilecekleri anlamına gelir. Bir kullanıcının izni “Kısıtlı” olarak ayarlandığında, yalnızca çoğu veriyi görüntüleme erişimine sahip olacaklar ve Googlebot gibi getir (Fetch as Googlebot) özelliğini kullanma ve hesapları için mesaj iletmeyi yapılandırma gibi bazı işlemleri gerçekleştirebileceklerdir. Kısıtlı kullanıcılar, Webmaster Tools içinde çeşitli yerlerde bir “Kısıtlı Erişim” göstergesi göreceklerdir.

Banner on the home page showing that the current user has restricted access to a site's data in Webmaster Tools
Banner on the detail view of a site showing that the current user has restricted access to a site's data in Webmaster Tools

Kısıtlı kullanıcılar, Tam yetkili kullanıcılar ve site sahipleri için hangi özelliklerin ve işlemlerin erişilebilir olduğunu görmek için
İzinler Yardım Merkezi makalemizi ziyaret edin.

Tam yetkili ve Kısıtlı kullanıcıların eklenmesinin, Webmaster Tools’daki site yönetiminizi kolaylaştıracağını umuyoruz; çünkü artık istenmeyen veya yetkisiz değişiklikleri önlemeye yardımcı olmak için daha sınırlı bir kapsamda erişim izni verebilirsiniz. Yeni Kullanıcı yönetimi özelliği hakkında sorularınız veya geri bildirimleriniz varsa, lütfen
Yardım Forumumuz üzerinden bize bildirin.

Alien Road

Biz bunu nasıl uyguluyoruz

We archive Search Central announcements because client questions often trace back to a change that was announced years ago. Reading the original is faster than reconstructing it from second-hand summaries.

İlgili hizmetler

Paylaş

© Copyright 2026 Alien Road. All rights reserved.