Blog

Webmaster Tools-da saytınıza giriş səlahiyyətini təhlükəsiz şəkildə paylaşın

Çərşənbə axşamı, 6 mart 2012-ci il

Təsdiqlənmiş sayt sahibi kimi Webmaster Tools-da saytınızın məlumatlarına və parametrlərinə məhdud giriş verməyə imkan verən yeni funksiya istifadəyə verdik. Sizdə illərdir ki,
başqalarına tam təsdiqlənmiş giriş vermək
imkanı mövcud idi. O vaxtdan bəri biz sayt sahiblərindən bütün parametrləri dəyişdirmək hüququ olmadan Webmaster Tools-da saytın məlumatlarına baxmaq üçün başqalarına məhdud icazə vermək imkanı ilə bağlı çoxsaylı istəklər eşitmişik. İndi yeni İstifadəçi idarəetməsi funksiyamızla məhz bunu edə bilərsiniz.

Ana səhifədə “Saytı idarə et” açılan menyusunu kliklədiyiniz zaman əvvəllər “Sahibləri əlavə edin və ya silin” adlanan menyu seçeneğinin indi “İstifadəçiləri əlavə edin və ya silin” olduğunu görəcəksiniz.

Context menu for managing site settings and owners from the Webmaster Tools home page

“İstifadəçiləri əlavə edin və ya silin” menyu bəndini seçmək sizi 100-ə qədər istifadəçi əlavə edə və ya silə biləcəyiniz və hər bir istifadəçinin girişini “Tam” və ya “Məhdud” olaraq təyin edə biləcəyiniz yeni İstifadəçi idarəetmə səhifəsinə aparacaq. İstifadəçi idarəetmə səhifəsi vasitəsilə əlavə edilmiş istifadəçilər müəyyən bir saytla əlaqələndirilir. Əgər həmin sayt üçün təsdiqlənməmiş hala gəlsəniz, əlavə etdiyiniz istifadəçilər Webmaster Tools-da həmin sayta giriş hüququnu itirəcəklər. Təsdiqlənmiş sayt sahiblərinin əlavə edilməsi və ya silinməsi hələ də İstifadəçi idarəetmə səhifəsindən keçid edilən sahibin təsdiqlənməsi səhifəsində həyata keçirilir.

User management view in Webmaster Tools

İstifadəçiyə “Tam” icazə vermək o deməkdir ki, onlar bütün məlumatları görə biləcək və sayt parametrlərini dəyişdirmək və ya sayt keçidlərini aşağı salmaq kimi əksər əməliyyatları yerinə yetirə biləcəklər. İstifadəçinin icazəsi “Məhdud” olaraq təyin edildikdə, onlar yalnız əksər məlumatlara baxmaq hüququna malik olacaqlar və Googlebot kimi gətirmək funksiyasından istifadə etmək və hesabları üçün mesaj yönləndirməsini konfiqurasiya etmək kimi bəzi əməliyyatları yerinə yetirə biləcəklər. Məhdud istifadəçilər Webmaster Tools daxilində müxtəlif yerlərdə “Məhdud Giriş” göstəricisini görəcəklər.

Banner on the home page showing that the current user has restricted access to a site's data in Webmaster Tools
Banner on the detail view of a site showing that the current user has restricted access to a site's data in Webmaster Tools

Məhdud istifadəçilər, Tam istifadəçilər və sayt sahibləri üçün hansı funksiyaların və əməliyyatların əlçatan olduğunu görmək üçün
İcazələr üzrə Yardım Mərkəzi məqaləmizə.

baxın
Ümid edirik ki, Tam və Məhdud istifadəçilərin əlavə edilməsi arzuolunmaz və ya icazəsiz dəyişikliklərin qarşısını almağa kömək etmək üçün daha məhdud dairədə giriş təmin etməyə imkan verdiyindən, Webmaster Tools-da saytınızın idarə edilməsini daha asanlaşdıracaq. Yeni İstifadəçi idarəetməsi funksiyası ilə bağlı suallarınız və ya rəyləriniz varsa, lütfən, bizə bildirin.

Alien Road

Bunu necə tətbiq edirik

We archive Search Central announcements because client questions often trace back to a change that was announced years ago. Reading the original is faster than reconstructing it from second-hand summaries.

Əlaqəli xidmətlər

Paylaş